Tämä tomaattinen herkku sopii hyvin käytettäväksi esimerkiksi leivän tai näkkärin päälle tai tortillojen ja tacojen lisukkeeksi. Valmistukseen ei mene montaa minuuttia, mutta marinointiin kannattaa varata vähintään tunti tai mielellään antaa lisukkeen muhia vaikka yön yli.
Pieneen kulholliseen tarvitaan:
10 kirsikkatomaattia
Puolikas paprika
¼-½ sipuli (riippuen sipulin koosta)
5 isoa basilikan lehteä
2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 tl sitruunanmehua
Ripaus suolaa
Ripaus cayennepippuria (tai pari ripausta maun mukaan)
Leikkaa tomaatit, paprika ja sipuli pieniksi. Silppua basilikan lehdet sekaan. Sekoita mukaan öljy, sitruunanmehu ja mausteet. Mausteiden määrää voi säätää oman maun mukaan, ja halutessaan voi lisäillä muitakin mausteita joukkoon. Valkosipulin ystävät voivat lisätä puolikkaan valkosipulinkynnen mukaan. Anna lisäkkeen muhia jääkaapissa vähintään tunti, jotta mausteet ja muut ainekset marinoituvat keskenään.
Vinkki herkkävatsaisille! Jos jokin ainesosa ei sovi vatsalle raakana, kaikki ainesosat voi myös kypsentää ja jäähdyttää ennen öljyn, sitruunan ja mausteiden lisäämistä.
Rentouttavia herkkuhetkiä!