SUP joogaa veden äärellä

Suppaus ja jooga sattuvat sopimaan yhteen täydellisesti. Joogamaton sijaan SUP joogassa tehdään joogaharjoitus SUP laudan päällä veden ja luonnon ympäröimänä. SUP jooga on hauskaa ja rentouttavaa, ja tuo mukavasti haastetta joogaharjoitukseen. Pelkästään melonta SUP laudan päällä voi olla meditatiivinen kokemus.

SUP joogassa voidaan tehdä pitkälti samoja harjoituksia kuin missä tahansa joogassa. Jooga SUP laudan päällä tuo lisähaastetta tasapainoon, koska SUP lauta keinuu ja liikkuu, ja siksi SUP jooga kehittää erityisen hyvin kehonhallintaa ja syviä lihaksia. SUP joogaan soveltuu mikä tahansa perus SUP lauta, joka ei ole erityisen kapea tai kiikkerä.

SUP joogassa yhdistyvät joogan ja luonnossa olemisen hyvää tekevät vaikutukset. Luonto on esteettisesti elämyksellisempi kuin sisätila, ja se voi rauhoittaa mieltä ja lieventää stressin tuntemuksia. Lyhyessäkin ajassa luonnossa oleskelu voi tehdä positiivisia muutoksia verenpaineeseen, sydämen sykkeeseen ja lihasjännityksiin. Joogaharjoitukset kehittävät liikkuvuutta, vahvistavat kehoa, parantavat kykyä olla läsnä nykyhetkessä ja rentouttavat mieltä.

SUP eli stand up paddle on alunperin lähtöisin Havaijilta. Suppauksen suosio on kasvanut viime vuosina ympäri maailmaa, ja sen myötä myös SUP joogatunteja järjestetään monissa Suomen kaupungeissa. SUP joogaa järjestevät SUP lautavuokraamot ja joogakoulut ympäri Suomea. Jopa jotkut uimahallit järjestävät SUP joogaa kesän ulkopuolella. Jos lähelläsi ei järjestetä SUP joogatunteja, tutustu helppoihin SUP jooga asanoihin omalla tai vuokralaudalla.

SUP joogaan ei tarvitse olla kokenut joogaaja tai suppaaja, mutta eniten SUP joogasta saa irti, jos suppailu on jonkin verran tuttua entuudestaan, ja laudan päällä on varma olo. Uimataito on ehdottoman tärkeää, koska laudalta putoamisen mahdollisuus on olemassa. Parhaiten SUP joogaan sopii tuuleton ja lämmin päivä.

Perinteisesti joogatuntien päätteeksi tehdään savasana eli loppurentoutus selinmakuulla. SUP joogassa savasana on erityisen rentouttava, koska SUP lauta keinuu kevyesti, vesi liplattaa ja ympäröivästä luonnosta kuuluu tuulen suhinaa ja linnun laulua. Monet sanovat kokeneensa hienoimman savasanan nimenomaan SUP laudan päällä. Meditointihetki SUP laudan päällä on myös kokeilemisen arvoista rauhallisessa paikassa. Veden läheisyys rauhoittaa ja hiljentää mieltä.

Kiitos ilmoittautumisestasi joogahaasteeseen!

Muista käydä vahvistamassa sähköpostiosoitteesi, jos et ole aiemmin tilannut Ninan joogan uutiskirjettä :)